Бог ще се погрижи

Прочит: Римляни 12:1-8

 

„И Господнето слово дойде към него и му каза: Тръгни оттук, обърни се на изток и се скрий (…) Ще пиеш вода от потока; а на враните заповядах да те хранят там.“

                                                                                         (3 Царе 17:2-4)

 

Докато учех в колежа, разполагах с ограничени средства. Една неделна сутрин отделих от спестяванията си, за да отида на църква. Когато отидох, се почувствах подтикнат да пусна повече пари в дискоса, затова дадох всичко, което ми беше останало. Дори не се замислих как ще се прибера или как ще изкарам остатъка от деня. Пуснах парите си в дискоса и продължих да хваля Бога. След богослужението при мен дойде един човек, който пожела да ми помогне и ми даде достатъчно пари за деня, дори повече от необходимото.

Тази случка ме накара да се замисля за начина, по който Бог се грижи за нас. В днешния прочит пророк Илия тръгна на път, без да вземе със себе си храна и вода, защото Господ обеща, че ще се погрижи за това. Той помага и на нас по неочаквани начини и използва всеки и всичко, за да се грижи за нашия живот. Ако отворим сърцата си и Му дадем най-доброто, на което сме способни, ще получим много повече, отколкото си представяме.

 

Молитва: Господи, учи ни, за да разбираме по-добре и да вярваме на Твоето обещание, че ще се грижиш за нас. Нека не се колебаем да Ти дадем най-доброто, което можем. Амин.

 

Мисъл за деня: Бог може да ми помогне чрез други хора.

Питър Хулу (Индонезия)

 

Да се молим за: ТЕЗИ, КОИТО ПРЕМИНАВАТ ПРЕЗ ФИНАНСОВА КРИЗА.

 

 

 

Остави коментар

Live Reply