Бог слуша

Прочит: 1 Летописи 16:8-13

„Търсете Господа и Неговата сила. Търсете лицето Му винаги.“
(1 Лет. 16:11)

В началото на християнския си път се опитвах да проумея силата на молитвата. Не схващах нейния истински смисъл и от това страдаше духовният ми растеж.
С времето разбрах, че без молитва не мога да общувам с Бога. Беше абсурдно да си мисля, че мога да Го нарека свой приятел, без да разговарям с Него и да Му отделям време. Ето защо отидох при приятели в църквата и им зададох въпроси: „Кое е правилното време за молитва? Кой е правилният начин?“. Научих, че при молитвата най-важно е сърцето. Каквото и да казваме, Бог винаги е до нас.
Молитвата е едно пътуване заедно с Бога. Тя е привилегия! Молитвата не е определен ред от действия, а стремеж – към дълбоко взаимоотношение с Бога. Ако имаме такъв стремеж, Господ ще се погрижи за останалото.

Молитва: Боже, помогни ни да помним, че можем да се молим по всяко време, навсякъде и за всичко. Благодарим Ти, че ни слушаш. Молим се така, както ни научи Исус: „Отче наш, Който си на небесата, да се свети Твоето име! Да дойде Твоето царство; да бъде Твоята воля, както на небето, така и на земята! Дай ни днес насъщния хляб; и прости ни дълговете, както и ние простихме на нашите длъжници. И не ни въвеждай в изкушение, но избави ни от лукавия. Защото е Твое царството и силата, и славата, до вековете. Амин!” (Матей 6:9-13).

Мисъл за деня: Да се молим на Бога, е истинска привилегия.
Томас Уорън (Тексас)

Да се молим за: МОЛИТВЕНИТЕ ГРУПИ.

Остави коментар

Live Reply