Бог в малките неща

Прочит: 3 Царе 18:41-45

„На седмия ден слугата отговори: Виждам малък облак, колкото човешка длан, да се издига от морето…“
(3 Царе 18:44)

Един от племенниците ми се обади, за да ми каже, че е изгубил гривната, която му бях подарила за рождения ден, и ме попита откъде съм я купила. Спомнях си деня, когато я купих. Нямах много пари, но исках да го зарадвам и да изразя любовта си към него. Подаръкът не беше скъп, но с Божията помощ постигна целта си – племенникът ми беше щастлив. Това ме научи да търся Бога и в малките неща.
Спомних си за днешния библейски прочит. Пророк Илия започна да се моли да престане продължилата три години и половина суша. Той поръча на слугата си да отиде да провери дали идва облак. Той ходи до морето седем пъти, преди да потвърди, че дъждът е на път – под формата на малък облак, колкото човешка длан. Този знак обаче беше достатъчен, за да бъдат сигурни Божите служители, че Господ скоро ще се прослави по чуден начин.
Можем да търсим Бога при всякакви обстоятелства. Не всички проблеми ще изчезват за една нощ, но винаги ще имаме поводи за благодарност, а благодарното сърце променя нагласата.

Молитва: Господи, благодарим Ти, че непрестанно ни уверяваш в Своята любов и присъствие. Помагай ни да Те виждаме във всички ситуации в живота си. Амин.

Мисъл за деня: Какви малки знаци на Божието присъствие видях днес?
Томи Савидж (Алабама, САЩ)

Да се молим за: СТРАНИТЕ, КОИТО СТРАДАТ ОТ СУША.

Остави коментар

Live Reply