Борба

 

Прочит: Битие 32:22-32

 

„А той каза: Няма да се наричаш вече Яков, а Израел, защото си бил в борба с Бога и с хора и си надвил.“

(Битие 32:28)

 

Седя сам на една пейка в парка и едва сдържам сълзите си от безсилие. Бях убеден, че съпругата ми и посветила сърцето си на Бога, и самият аз исках да съм покорен на Неговата воля. Няколко години се подготвях за кариерата си и вярвах, че Той проправя пътя ми, но сега не можех дори да се добера до интервю за работа. Аз ли не разбирах нещо, или Господ се беше отказал от мен? Предната нощ не бях мигнал, защото чувствах, че проблемът е сериозен и се отнася за отношенията ми с Бога.

Яков също преживя една безсънна нощ в борба с Бога. Макар това да не ни е казано точно, мисля, че и той имаше същия дълбок проблем на взаимоотношенията. Той беше постигнал много, след като си присвои чрез измама благословението на своя баща. Сега, когато се подготвяше да срещне измамения си брат, патриархът се страхуваше. На сутринта, в отговор на настойчивата молба за благословение Яков чу следните думи: „Няма да се наричаш вече Яков, а Израел, защото си бил в борба с Бога и с хора и си надвил“.

Развръзката още не беше настъпила. Исав идваше за срещата при своя брат, който обаче вече не беше същият. След онази нощ, в която аз си задавах тежки въпроси, нищо в житейската ми ситуация не се беше променило. Промяна обаче беше настъпила в мен. Аз бях убеден, че Бог никога няма да ме остави и винаги ще ми помага с безусловна любов.

 

Молитва: Небесни отче, благодарим Ти, че слушаш съмненията  и страховете на нашите сърца и че ни напомняш за Своята безусловна любов. Амин.

 

Мисъл за деня: Понякога неуспехите ни дават възможност да растем във вярата.

Том Дъри (Колорадо)

 

Да се молим за: НЯКОЙ, КОЙТО СИ ТЪРСИ РАБОТА.

Остави коментар

Live Reply