Борове сред огъня

Прочит: Йоан 12:24-26

 

„Ето, Аз ще направя нещо ново; сега ще се появи; няма ли да внимавате в него?“

(Исая 43:19)

 

При едно скорошно пътуване до Южна Дакота и Уайоминг видях вид бор, който е характерен за тези райони. Една особена негова характеристика са късните шишарки, което означава, че цъфти при големи горещини. Дори след горски пожари тези дървета се размножават.

Когато разбрах това, се удивих на сложността и съвършенството на Божието творение. Нашият Създател не само твори, но осигурява на Своето творение възможността да се запази дори при бедствия.

Често се борим с „пожарите“ на живота – трагедии, които идват отвън, от сили, неподлежащи на нашия контрол, или от силата на греха. В такива моменти ни е трудно да съзрем Божията грижа. В книгата на пророк Йеремия четем: „Защото Аз зная мислите, които мисля за вас, казва Господ, мисля за мир, а не за зло, за да ви дам бъдеще и надежда“ (29:11).

От личен опит знам, че често Божията любов и изцерение имат най-голяма сили именно в най-трудните моменти. Независимо от обстоятелствата Бог може да ни промени и да ни даде нов живот.

 

Молитва: Създателю наш, ние вярваме, че ще бъдеш с нас винаги, защото имаш план за живота ни. „Отче наш, Който си на небесата, да се свети Твоето име; да дойде Твоето царство, да бъде Твоята воля, както на небето, така и на земята; давай ни всеки ден насъщния ни хляб; и прости греховете ни, защото и самите ние прощаваме на всеки наш длъжник; и не ни въвеждай в изкушение, но избави ни от лукавия” (Лука 11:2-4). Амин.

 

Мисъл за деня: Бог дарява нов живот и изцерение.

Карън Браун (Мисисипи)

 

Да се молим за: ПОЖАРНИКАРИТЕ.

Остави коментар

Live Reply