Божи деца

Прочит: Матей 22:34-40

 

„Няма вече юдеин, нито грък, няма роб, нито свободен, няма мъжки пол, нито женски; защото вие всички сте едно в Христос Исус.“

(Галатяни 3:28)

 

В средата на 50-те години на миналия век бях тийнейджър и работех с няколко мъже като доставчик на пуйки за Деня на благодарността. Работата не беше лека – товарехме ги в щайги и ги превозвахме с камиони.

Веднъж спряхме в града, за да обядваме. Седнахме на една голяма маса, но собственикът на ресторанта ни каза: „Не мога да сервирам на чернокожия с вас, той трябва да се храни на масата отзад“. Аз попитах: „Защо? Лафайет работи с нас цяла сутрин“, а собственикът отвърна: „Просто не може да яде тук“. Тогава попитахме може ли всички да се преместим отзад. Той се съгласи и ние се настанихме на една маса.

Тази случка не ме е напускала толкова години. Апостол Павел казва в Галатяни 3:28, че всички сме едно в Христос. Хората имат различен цвят на кожата, но всички сме създадени от Бога. Като знаем това и заповедта, която Исус ни дава в Матей 22:37-39, не трябва ли да се отнасяме към всички хора с любов и уважение? Всички сме Божи деца.

 

Молитва: Боже, помогни ни да забелязваме дискриминацията и да се отнасяме с хората с любов и уважение. Амин.

 

Мисъл за деня: Всеки път, когато забележа дискриминация, ще проговоря.

Джон Гьорингер (Мериленд, САЩ)

 

Да се молим за: ЖЕРТВИТЕ НА РАСИЗЪМ.

 

Остави коментар

Live Reply