Божи деца

Прочит за деня: Римляни 8:12-17

„Защото всички сте Божии синове чрез вяра в Исус Христос. Понеже всички вие, които сте се кръстили в Христос, с Христос сте се облекли.“
(Галатяни 3:26-27)

В началото на всеки курс по изобразително изкуство, който започвах да водя в колежа, исках студентите да отговорят кратко на въпроса „Кой си ти?“. Нямах търпение да прочета отговорите. Един от тях, който няма да забравя, беше: „Аз съм Божие дете“. Впечатли ме вярата на едно младо момиче. Освен това бях провокирана да се замисля моята дали е толкова силна, че да отговоря като нея. Вероятно при такъв въпрос бих посочила образованието и постиженията си. Осъзнах, че истинското израстване, което трябва да се стремя да споделям с другите, е израстването в общението с нашия небесен Отец.
Бог ми дава благодат и е бил до мен през всички дни от живота ми. Той е с мен и в добрите, и в лошите моменти. Той ме утешаваше, когато изгубих съпруга си. Господ ме обича безусловно, отговаря на моите молитви и ме води.
Преди години тази моя студентка ми помогна да се замисля за вярата си. Сега знам, че съм дете на милостив Бог, Който иска да насърчавам своите братя и сестри. Бог се радва, когато помагам на хората и ги насърчавам да се присъединят към Неговото семейство.

Молитва: Господи, помагай ни да живеем в единство и да Ти служим, като отиваме при хората и им споделяме Твоето послание на надежда и любов. Амин.

Мисъл за деня: Моята идентичност е в Бога.
Лоис Уилсън (Охайо, САЩ)

Да се молим за: ПРЕПОДАВАТЕЛИТЕ.

Остави коментар

Live Reply