Божие дете

Прочит: Йоан 13:1-13

 

„Защото наистина Човешкият Син не дойде да Му служат, но да служи и да даде живота Си откуп за мнозина.“

                                                                            (Марк 10:45)

 

Когато със семейството ми се преместихме, ми беше трудно да си намеря работа. Наложи се да започна нископлатена, почасова работа като чистачка в местната библиотека. Колкото повече време минаваше, толкова по-зле се чувствах. Изгубих всякакво самочувствие, станах раздразнителна.

Една сутрин прочетох в Библията как Исус изми краката на Своите ученици – нещо, което тогава вършеха най-нископоставените в дома. Той ни даде пример, който да следваме. Аз се бях заблудила, бях започнала да измервам стойността си според стандартите на този свят, а не според Божия стандарт. Когато прочетох за Исусовата постъпка, гледната ми точка се промени.

Работата в библиотеката ме научи на смирение. Всъщност тя е важна и ценна – аз създавах чистота и уют. Заплащането, макар и ниско, беше от полза за моето семейство, а свободното време посвещавах на малкия си син. Макар да не харесвам съвсем тази работа, сега съм доволна, че служа на хората. Моята ценност не се изразява в това, което правя, а в това, което съм – Божие дете.

 

Молитва: Милостиви Боже, помагай ни да следваме примера на Исус Христос и да служим с радост на хората. Амин.

 

Мисъл за деня: Всеки от нас е ценен за Бога, защото е Негово дете.

Джули Калея (Мичигън)

 

Да се молим за: ТЕЗИ, КОИТО НЕ СА ДОВОЛНИ ОТ СВОЯТА РАБОТА.

 

Остави коментар

Live Reply