Божието богатство в слава

 

Прочит: Филипяни 4:10-19

 

„А моят Бог ще снабди всяка ваша нужда според Своето богатство в слава в Христос Исус.“

(Филипяни 4:19)

 

Беше студена и снежна зима. Беше ни останала много малко храна. Съпругът ми се беше изнесъл и не се грижеше за мен и трите ни деца. Една вечер се молех и казах на Бога, че храната ни свършва. После изкъпах децата и ги приготвих за вечеря с надеждата, че Той ще се погрижи за нас. Преди да сложа масата, някой почука на вратата. Една приятелка от църквата носеше няколко чанти, пълни с продукти от магазина. Каза, че е имало промоция – два продукта на цената на един. Беше донесла половината покупки на нас. Каза ми: „Святият Дух ми подсказа да ти донеса продуктите“. Изпълнена с радост, благодарих на Бога, че посрещна нашата нужда.

Благословението обаче не свърши дотук. Моята приятелка приготви вечеря и десерт за нас и за своето семейство. Имахме прекрасна храна и чудесна компания. Това преживяване още веднъж ми напомни, че Бог се грижи за всичките ни нужди. Хладилникът и сърцето ми бяха пълни.

 

Молитва: Милостиви Боже, изпрати Святия Си Дух при тези, които страдат, и ни помагай да посрещаме всяка нужда според Твоето богатство в слава в Христос Исус. Амин.

 

Мисъл за деня: Как мога да бъда отговор на нечия молитва днес?

Кели Хайзлър (Ню Джърси, САЩ)

 

Да се молим за: ГЛАДНИТЕ ХОРА В КВАРТАЛА.

 

Остави коментар

Live Reply