Божието чудесно слово

Прочит: Йоан 1:1-5

„Блажен, който прочита, и онези, които слушат думите на това пророчество и пазят написаното в него; защото времето е близо.“
(Откровение 1:3)

Купих си таблет, за да мога да си проверявам пощата, но бързо разбрах, че той има много други приложения. За кратко време проучих устройството подробно и започнах да се радвам на възможностите му.
Отношението ми към Библията е подобно. Родителите ми ми подариха първата Библия. В неделното училище учителката ни представяше някакъв пасаж и ние трябваше да го намерим. Понякога учехме стиховете наизуст, което означаваше да ги откривам самостоятелно вкъщи. С течение на времето, когато започнах сам да чета Библията, ми стана по-интересно и дойде моментът, в който посветих живота си на Христос.
Това беше само началото. Колкото повече четях Словото, толкова повече исках да го чета. По-късно споделях наученото като учител в неделното училище и водещ на библейски уроци. Сега вече не съм част от тези служения, но продължавам да чета Библията. В нея намирам напътствия и утеха. Колкото повече откривам Божието слово, толкова повече му се наслаждавам.

Молитва: Отче, води ни ден след ден чрез Своето слово. Амин.

Мисъл за деня: Божието слово може да е мой постоянен спътник.
Уилям Финдли (Обединеното кралство)

Да се молим за: ЧИТАТЕЛИТЕ НА „ДУХОВНА МАННА“.

Остави коментар

Live Reply