Божието прекрасно творение

Прочит: Псалм 19:1-8

 

„Небесата разказват за славата Божия и просторът известява делото на ръцете Му.“

(Псалм 19:1)

 

Един уикенд с клуба по скално катерене в колежа решихме да се изкачим до едно планинско възвишение наблизо, което местните наричаха „Красивото място“. Докато бързахме да приготвим палатките за през нощта, преди да се е стъмнило, някой забеляза ярка светлина в небето и всички се затичахме към най-високото място, за да я видим по-добре. Пред нас се разкри невероятна гледка: небето беше „обрисувано“ в ярки сини, оранжеви и розови нюанси. Тишина и красота!

Докато стоях на онова възвишение, си мислех колко е прав псалмистът, когато казва думите от Псалм 19:1. Невероятната картина на небето ме накара да прославя Бога и да изразя на глас своята благодарност за Неговото творение.

Всеки път, когато се наслаждаваме на красотата на света около нас, се възхищаваме на творческата сила на нашия Господ. Всяка глътка въздух, която поемаме, ни напомня да Му благодарим.

Когато се почувстваме безпомощни, можем да се огледаме и да си напомним, че Бог, Който сътвори този прекрасен свят от нищото, продължава да твори чудеса в живота ни. Нека се радваме на творческата сила на нашия Господ!

 

Молитва: Боже, благодарим Ти за прекрасния свят, който си създал. Нека славата на Твоето творение ни напомня, че Ти продължаваш да твориш красота и в нашия живот. Амин.

 

Мисъл за деня: В какво виждам своя Създател днес?

Кевин Мей (Флорида)

 

Да се молим за: АЛПИНИСТИТЕ.

 

 

 

© The Upper Room, Inc., a ministry of GBOD, All rights reserved.

Остави коментар

Live Reply