Божието присъствие

Прочит: Псалм 46:4-11

 

„… всяка ваша грижа възложете на Него, защото Той се грижи за вас.“

(1 Петр. 5:7)

 

Когато с жена ми започнем да се молим вечер, кучето ни Бубу веднага идва на дивана и се настанява до нас. То прави това, защото иска да е близо до стопаните си. Като започне молитвата, Бубу слага главата си на краката на жена ми и преди да сме казали „Амин“, той вече е заспал. Това се случва всяка вечер.

Желанието на домашния ни любимец да е близо до нас ме научи на нещо. Много често молитвите ми са съсредоточени предимно върху нещата, които искам Бог да направи за мен, а не върху значението на самото Му присъствие в моя живот. Понякога не мога да осъзная истинския смисъл на съвета, който ни дава апостол Петър: „всяка ваша грижа възложете на Него, защото Той се грижи за вас“ (1 Петр. 5:7). Толкова съм погълнат от първата част на стиха, че не обръщам особено внимание на втората. Сега се опитвам при всяка своя молитва да насочвам ума си към Бога и силата на Неговото присъствие, което ми носи спокойствие и увереност.

 

Молитва: Боже, помогни ни да осъзнаем, че да бъдем с Теб, е също толкова важно, колкото да Ти възлагаме своите грижи. Молим се, както Исус ни научи: „Отче наш, Който си на небесата, да се свети Твоето име! Да дойде Твоето царство; да бъде Твоята воля, както на небето, така и на земята! Дай ни днес насъщния хляб; и прости ни дълговете, както и ние простихме на нашите длъжници. И не ни въвеждай в изкушение, но избави ни от лукавия. Защото е Твое царството и силата, и славата, до вековете. Амин!” (Матей 6:9-13).

 

Мисъл за деня: Когато се моля, ще се опитам да се фокусирам повече върху Божието присъствие, отколкото върху своите нужди.

Аристотел Гарсия (Филипини)

 

Да се молим за: МЛАДОЖЕНЦИТЕ.

© The Upper Room, Inc., a ministry of GBOD, All rights reserved.

Остави коментар

Live Reply