Божието семейство

Прочит: Йоан 3:1-17

 

„Защото Бог толкова възлюби света, че даде Своя Единороден Син, за да не погине нито един, който вярва в Него, но да има вечен живот.“

(Йоан 3:16)

 

Още от детството никога не съм изпитвала истинската любов на семейството. Родителите ми не се разбираха, майка ми и баба ми също. Аз и сестра ми, с която сме близначки, се стремяхме да не бъдем за тях допълнителен товар. Имах усещането, че родителите ми искаха да стана независима колкото може по-бързо, за да се освободят от отговорността си към мен. Докато растях, никога не бях убедена, че има някой, който се интересува от мен.

На 33 години повярвах в Исус благодарение на една приятелка корейка. Когато станах част от църква една година по-късно, открих семейството, което винаги ми е липсвало. Тогава чух думите: „Обичам те“ от моя приятелка американка, както ги чух на корейски. Никога преди това не ми ги бяха казвали. Сърцето ми беше изпълнено с радост!

Удивява ме голямата любов, която всеки ден, във всеки един момент показва към нас Бог. Заедно с моите братя и сестри във вярата аз открих любовта, която ми липсваше, и се моля заедно с тях да споделим тази любов и с останалите хора, които още не я познават.

 

Молитва: Отче, благодарим Ти, че си ни направил Твое семейство благодарение на благодатта, която ни засвидетелства Исус. Помагай ни всеки ден да Те обичаме все повече, както и да обичаме своите ближни. Амин.

 

Мисъл за деня: Бог ме обича винаги. Обича ме сега.

Мисако Хатано (Япония)

 

Да се молим за: ДЕЦА, КОИТО НЕ СЕ ЧУВСТВАТ ОБИЧАНИ.

 

 

© The Upper Room, Inc., a ministry of GBOD, All rights reserved.

 

Остави коментар

Live Reply