Божието слово

Прочит: Псалм 119:97-106

„Цялото Писание е боговдъхновено и полезно за поука, за изобличение, за поправление, за наставление в правдата, за да бъде Божият човек усъвършенстван, съвършено подготвен за всяко добро дело.“
(2 Тимот. 3:16-17)

През 2014 г. семейството ми се премести от Пакистан в Канада. В новата държава се сблъскахме с доста трудности. Един ден искахме да стигнем до училището, където трябваше да запишем по-малкия си син. Проверихме маршрута предварително, но въпреки това сбъркахме посоката и се изгубихме. Много се притеснихме, когато разбрахме колко сме се отдалечили. По-големият ни син предложи да използваме навигация, за да не се губим. Още същия ден си купихме и започнахме да я използваме. Само трябваше да въведем адреса и да следваме инструкциите.
Това преживяване ме накара да се замисля за живота на верните християни. Всички сме на пътя към вечния живот и Библията е навигацията, от която се нуждаем – та ни помага да се приближаваме към Бога. Ако четем и следваме напътствията на Писанието, ще се приближаваме непрестанно към вечния живот.

Молитва: Благодарим Ти, Боже, за Библията, която ни води в Твоя път в този живот и за вечността. Амин.

Мисъл за деня: Следването на Божието слово е най-правилният начин да преминем през своето житейско пътуване.

Да се молим за: ИМИГРАНТИТЕ.
Зафар Икбал (Канада)

Остави коментар

Live Reply