Божието спасение

Прочит: Ефесяни 2:1-10

„Защото по благодат сте спасени чрез вяра, и то не от самите вас; това е дар от Бога…“
(Ефесяни 2:8)

Живея в град, където учениците имат силен състезателен дух. И аз като ученичка ходех постоянно на състезания и се стремях да съм на челно място. Когато някой получеше по-добри резултати от моите, аз си казвах, че следващия път мога да съм по-добра от него. Но вместо радост, това ми носеше напрежение и умора.
Когато завърших втори курс в колежа, получих сериозни грипоподобни симптоми и започнах да отслабвам. Успях да завърша, но много се притеснявах за бъдещето. При толкова влошено здраве, какво изобщо щях да правя?
Библията ми даде утеха тогава и продължава да ми помага до днес. Тя ми напомня, че сме спасени по Божия благодат. Спасението ни е дар. Бог не очаква от нас високи постижения, определен статус в обществото или голям успех. Божията любов и милост са дарени на всеки, който се обърне към Бога. Дори в трудни периоди Той ни възстановява чрез Своето слово и любовта Си.

Молитва: Велики Боже, благодарим Ти, че спасението ни не зависи от нашите постижения. Помагай ни да чувстваме Твоето присъствие винаги в живота си. Амин.

Мисъл за деня: Бог ме обича независимо от моите постижения.
Фло Оу (Китай)

Да се молим за: ТЕЗИ, КОИТО МИСЛЯТ, ЧЕ СТОЙНОСТТА ИМ СЕ ОПРЕДЕЛЯ ОТ ТЕХНИТЕ ПОСТИЖЕНИЯ.

Остави коментар

Live Reply