Божието творение

Прочит: Деяния 17:24-27

 

„Не се ли продават две врабчета за един асарий? И пак нито едно от тях няма да падне на земята без волята на вашия Отец.“

(Матей 10:29)

 

Тази неделя църквата беше пълна. Седях отпред и наблюдавах хората, когато точно пред очите ми от тавана се спусна малък паяк. Посегнах, за да го избутам към пода, но се замислих как това малко създание се спуска само по една тънка нишка чак от тавана.

По-късно през деня, докато все още случката с паяка беше в ума ми, се сетих за библейския пасаж, в който се казва, че Бог се грижи дори за врабчетата в небето. Той се грижи и за паяка, както и за всичко, което е сътворил. Понякога забравяме за чудесния Божи промисъл. Аз бях подсетен от един малък паяк да благодаря на Твореца за Неговата любов и грижа.

 

Молитва: Боже, помогни ни да бъдем по-чувствителни и да виждаме присъствието Ти в сътворения от Теб свят. Молим се в името на Исус: „Отче наш, Който си на небесата, да се свети Твоето име; да дойде Твоето царство, да бъде Твоята воля, както на небето, така и на земята; давай ни всеки ден насъщния ни хляб; и прости греховете ни, защото и самите ние прощаваме на всеки наш длъжник; и не ни въвеждай в изкушение, но избави ни от лукавия” (Лука 11:2-4). Амин.

 

Мисъл за деня: Бог е по-близо, отколкото си мислим.

Бил Кидуел (Охайо)

 

Да се молим за: БЛАГОДАРНОСТ ЗА КРАСОТАТА НА БОЖИЕТО ТВОРЕНИЕ.

 

Остави коментар

Live Reply