Божието време

Прочит: Матей 7:7-11

 

„Искайте и ще ви се даде; търсете и ще намерите…“

                                                                      (Матей 7:7)

 

Пенсионирах се след 51 години служба и се замислих с какво мога да бъда полезен занапред. По време на една сутрешна молитва помолих Бога да ми покаже как мога да служа на Него и на своите ближни.

Малко по-късно, докато паркирах пред един магазин, забелязах специална кола, на която имаше знак, че се търсят кръводарители. Веднага реших да даря кръв някой път – бях го правил и преди. Но в този момент си спомних, че бях помолил Господ да ми покаже с какво мога да помогна днес, затова реших да даря кръв веднага.

Когато търсим Божието водителство в своя живот, трябва да отворим очите и ушите си, за да чуем отговорите, които Бог ни дава. В противен случай просто ще пропуснем момента, за който сме се молили.

 

Молитва: Милостиви Боже, Който чуваш всяка наша молитва, давай ни очи да виждаме и уши да чуваме Твоите отговори. Молим се, както Исус ни научи: „Отче наш, Който си на небесата, да се свети Твоето име! Да дойде Твоето царство; да бъде Твоята воля, както на небето, така и на земята! Дай ни днес насъщния хляб; и прости ни дълговете, както и ние простихме на нашите длъжници. И не ни въвеждай в изкушение, но избави ни от лукавия. Защото е Твое царството и силата, и славата, до вековете. Амин!” (Матей 6:9-13).

Мисъл за деня: Бог е съвършен и всичко, което върши в живота ни, е в точния момент.

Ричард Райли (Ню Йорк)

 

Да се молим за: КРЪВОДАРИТЕЛИТЕ.

 

Остави коментар

Live Reply