Божите изненади

Прочит: Лука 1:26-38

„И като дойде ангелът при нея, каза: Здравей, благодатна! Господ е с теб [благословена си ти между жените]. А тя много се смути от думите му и си размишляваше какъв ли ще е този поздрав.“
(Лука 1:28-29)

Една седмица преди Рождество пристигнахме на летището в Нешвил, откъдето щяхме да се приберем у дома. В продължение на 11 дни със съпруга ми помагахме на пострадали от торнадо. Бяхме много изморени и не ни оставаше много време, за да се подготвим за празника на Исусовото раждане.
Когато влязохме в летището, един хор изпълняваше коледни песни. Разчувствах се до сълзи. На едно неочаквано място Бог ни изненада с такива прекрасни гласове. Моята подготовка за празника беше започнала.
Бог изпълни рождествената история с много изненади. Мария беше посетена от ангел Гавриил. Йосиф също беше посетен от ангел (Матей 1:18-25). Всички, освен религиозните водачи, бяха изненадани от раждането на Исус във Витлеем (Матей 2:4-5).
Ние също можем да бъдем изненадани от Бога. Ако се огледаме, може да Го видим в очакващия поглед на дете, в отчаяното изражение на гладния и бездомния. Можем за занесем Божието присъствие там, където взаимоотношенията са обтегнати или където скърбят заради загубата на любим човек. Във времето на очакване на Христовото рождество можем да погледнем отвъд собствените си грижи и да видим Бога на неочаквани места.

Молитва: Боже, давай ни очи, за да виждаме, уши, за да чуваме, и умове, за да разпознаваме Твоето присъствие в нашия забързан свят. Амин.

Мисъл за деня: Днес ще търся Бога на неочаквани места.
Чери Байър (Канзас)

Да се молим за: ТЕЗИ, КОИТО СЕ ВЪЗСТАНОВЯВАТ СЛЕД ТОРНАДО.

Остави коментар

Live Reply