Божите обещания

Прочит: Исая 45:2-6

 

„Аз ще ходя пред теб и ще изравня неравните места…“

(Исая 45:2)

 

Когато бях малка, мама ми подари кутия с картички, на които бяха написани различни Божи обещания от Библията. Всеки ден преди училище избирахме едно, което да прочетем. Те оставаха с мен през деня и ми помагаха да се справя с трудностите. Продължих традицията, когато се омъжих, с децата си и по време на развода, който последва.

Няколко години по-късно в живота ми се случи нещо ужасно, когато голямата ми дъщеря падна по стълбите и получи мозъчно сътресение. Наложи се да ѝ направят операция. Казаха ми, че ако оживее, я чака дълго възстановяване, но само частично. Различни апарати ѝ осигуряваха кислород и необходимите хранителни вещества. Питах се защо се случва на нас.

В една от безсънните нощи седнах в леглото и започнах да се моля. Исках Бог да ме насочи. Отворих очи и погледнах към кутията с картичките. „Води ръката ми, Боже“ – прошепнах и извадих една. На нея пишеше: „Но знаем, че всичко съдейства за добро на тези, които обичат Бога“ (Римляни 8:28). Постепенно Божият мир започна да ме освобождава от тревогата. Невероятно е да имаме обещание за жив Бог, Който ни обича, води ни и ни дава утеха във всяко изпитание!

 

Молитва: Благодарим Ти, Боже, за постоянната Ти помощ, водителство и изцеряваща сила. Помагай ни винаги да Ти се доверяваме. Амин.

 

Мисъл за деня: Ще разчитам на Божите обещания.

Арлин Грейбър (Канзас, САЩ)

 

Да се молим за: НЯКОЙ, КОЙТО ИМА МОЗЪЧНО СЪТРЕСЕНИЕ.

 

 

 

Остави коментар

Live Reply