Божият глас

Прочит: 3 Царе 19:9-14

 

„Ако слушаш добре гласа на Господа, твоя Бог, и старателно изпълняваш всички Негови заповеди, които днес ти заповядвам, тогава Господ, твоят Бог, ще те издигне над всички племена на света.“

(Второзаконие 28:1)

 

Домът ни се намира близо до парк, където често се разхождаме с малката ми дъщеря през ранната пролет. В този сезон долитат много птици и паркът се изпълва с техните песни. Един ден чухме изключително красива песен, но не можехме да видим птицата. Помолих дъщеря си да запази тишина и двамата се заслушахме внимателно. След известно време забелязахме, че пее малка сива птичка. Трябваше да запазим пълна тишина, за да чуем откъде идва звукът.

Когато си легнах вечерта, започнах да си припомням историите от Библията, с които мога да свържа преживяването си от деня. Понякога се оплакваме, че не чуваме Божия глас, но това може да е така, защото сме изпълнени с хиляди други мисли. В такива моменти можем да направим това, което направихме ние с дъщеря ми – да оставим настрана ненужните неща, да постоим в тиха молитва и да насочим цялото си внимание към Бога.

 

Молитва: Господи, помогни ни да успокоим хаоса в умовете си, за да посветим време да слушаме Твоя глас, да го приемаме и да правим това, което ни казваш. Амин.

 

Мисъл за деня: Мога да чуя Божия глас, ако слушам търпеливо.

Дмитри Семьонов (Естония)

 

Да се молим за: НЯКОЙ, КОЙТО ТЪРСИ БОЖИЕТО ВОДИТЕЛСТВО.

 

 

Остави коментар

Live Reply