Божият глас

Прочит: Йоан 10:22-30

 

„Моите овце слушат гласа Ми и Аз ги познавам, и те Ме следват.“

(Йоан 10:27)

 

„Не мога да те чуя! Говори по-силно!“ – тези молби към жена ми зачестиха и трябваше да си дам сметка, че имам проблеми със слуха. Слуховите апарати помагат, но когато съм сред много хора, ми е трудно да различа гласа на човека, с когото разговарям, от останалите гласове. Хубаво е, че имам възможност да настройвам апаратчето си да заглушава ненужните звуци.

Многото гласове – вътрешни и външни, които изискват нашето внимание, могат да ни попречат да слушаме Божия глас. Често прелистваме Библията, без да отделяме време да се успокоим и да размислим върху прочетеното. Каквито и звуци да ни разсейват, ако отделяме време, в което тихо да слушаме Бога, ще Го чуем.

Днешният прочит ни напомня да слушаме Исус, Който е добрият Пастир. Той ни обича, познава ни и иска да ни говори. Слушаме ли Го? Ако си дадем почивка от ежедневния шум, ще можем смирено и спокойно да чуем Неговия глас.

 

Молитва: Господи, Ти си Пастирът на нашия живот. Помагай ни да намираме тишината, за да слушаме по-внимателно Твоя глас. Амин.

 

Мисъл за деня: Днес ще слушам Божия глас.

Уейни Грийнауолт (Илинойс, САЩ)

 

Да се молим за: ТЕЗИ, КОИТО ИМАТ ПРОБЛЕМИ СЪС СЛУХА.

 

 

© 2021 The Upper Room, Nashville, TN (USA). All rights reserved. www.upperroom.org

Остави коментар

Live Reply