Божият мир

Прочит: Псалм 18:31-36

 

„… Божият мир, който никой ум не може да схване, ще пази сърцата ви и мислите ви в Христос Исус.“

                                                                                (Филипяни 4:7)

 

Моя приятелка Хелън се притесняваше за своя син, който живее в дом за хора с увреждания. Тя и съпругът ѝ са на 86 години, затова знаят, че не им остава още много време с Дейвид. Единственият начин, по който можех да помогна, бе да ѝ кажа: „Вие направихте за сина си всичко, което можахте. Сега предайте всичко това на Бога. Нека Той поеме този нелек товар“. Хелън изглежда се поуспокои.

На следващия ден ми се обади мамологът, за да ми каже, че на изследването се вижда нещо съмнително. Направиха ми второ изследване и взеха биопсия. Сега отправях към себе си същите думи: „Възложи всичките си тревоги на Бога“. Но страхът ме изпълваше и не можех да се справя с него. Изпратих до всичките си роднини и приятели молба за молитва. Само за няколко часа много хора ме увериха, че ще се молят за мен.

Вечерта ме изпълни чуден мир. Казах си: не мога да контролирам обстоятелствата, всичко, което се случва, е в Божията ръка. Ако имам сериозен здравословен проблем, не бива да губя ценно време в тревоги. Колкото и лоши да са резултатите, с Божията помощ ще се справя. Библията ни обещава мир. Нека се доверим на Бога.

 

Молитва: Господи, ние се чувстваме по-спокойни, като знаем, че когато животът е труден, Ти отнемаш нашето бреме и ни даваш мир. Амин.

 

Мисъл за деня: „Мир ви оставям.  Моя мир ви давам“ (Йоан 14:27)

Бети Розиън (Пенсилвания)

 

Да се молим за: РОДИТЕЛИТЕ НА ДЕЦА С УВРЕЖДАНИЯ.

Остави коментар

Live Reply