Божият мир

Прочит: Исая 26:1-9

 

„Ще опазиш в съвършен мир непоколебимия ум, защото на Теб уповава.“

                                                                                     (Исая 26:3)

 

Преди няколко месеца летях с малък самолет. Докато излитахме, усетих силно промяната на налягането. Изплаших се и започнах да се моля: „Моля Те, Боже, не и турбулентност. Нека полетът бъде безопасен“.

Животът може да прилича на полет, при който не знаем какво ни очаква – болест, смърт на близък човек или безработица. Всичко това предизвиква турбулентност, която ни плаши.

Прекрасно е да знаем, че въпреки всички изненади по пътя Бог винаги е с нас, сред радостите и скърбите, и ни дарява мир. Когато се приближаваме към Него, Христос ще ни напомня, че е с нас „до свършека на века“ (Матей 28:20).

 

Молитва: Любящи Боже, благодарим Ти за Твоето постоянно присъствие в нашия живот. Дай ни мир, който превъзхожда всяко наше разбиране. Молим се, както Исус ни научи: „Отче наш, Който си на небесата, да се свети Твоето име! Да дойде Твоето царство; да бъде Твоята воля, както на небето, така и на земята! Дай ни днес насъщния хляб; и прости ни дълговете, както и ние простихме на нашите длъжници. И не ни въвеждай в изкушение, но избави ни от лукавия. Защото е Твое царството и силата, и славата, до вековете. Амин!” (Матей 6:9-13).

 

Мисъл за деня: Ако вярвам в Бога, Той ще ми даде мир.

Магдалена Алварадо (Мексико)

 

Да се молим за: ПИЛОТИТЕ.

 

 

 

 

Остави коментар

Live Reply