Божият почерк

Прочит: Псалм 19:1-4

 

„Небесата разказват за славата Божия и просторът известява делото на ръцете Му.“

(Псалм 19:1)

 

Винаги се радвам, когато извадя писмо от пощенската кутия и видя написаното от ръката на приятел или роднина. Не е нужно да гледам адреса, познавам изпращача по почерка. Например този на моята колежка е заоблен и издава ентусиазъм. Приятелката ми от детството има ъгловат и отчетлив почерк. Майка ми пише като типичен учител. Всеки почерк казва нещо за своя притежател. Аз без проблем разпознавам близките си по написаното от тях.

Божието творческо дело също оставя отпечатъци навсякъде в този свят. Делата на Божията ръка ни разкриват какъв е Той. Давид потвърждава това в днешния откъс от Псалми. В Посланието до римляните апостол Павел казва: „Понеже от създаването на света това, което е невидимо у Него, вечната Му сила и божественост, се вижда ясно, разбираемо чрез творенията“ (1:20). Божият почерк е ясен за всички, които го търсят.

Аз разпознавам почерка на своите близки, понеже ги познавам добре. Колкото по-добре познаваме Бога от Неговото слово и в молитва, толкова по-ясно ще виждаме Неговите дела в света и в живота си.

 

Молитва: Създателю, отваряй очите ни, за да виждаме ясните знаци на Твоето присъствие, за да Те познаваме по-добре. Амин.

 

Мисъл за деня: Къде виждам Божия почерк днес?

Сюзан Фелтън (Вирджиния, САЩ)

 

Да се молим за: ТЕЗИ, КОИТО ИСКАТ ДА ПОЗНАВАТ БОГА ПО-ДОБРЕ.

 

 

Остави коментар

Live Reply