Божият подтик

Прочит: Притчи 3:27-29

„Не въздържай доброто от онези, на които се дължи, когато ти се отдава възможност да го направиш.“
(Притчи 3:27)

Нашият приятел Бил преживя операция заради рак и веднага след това трябваше да премине през лъчетерапия. Но нещата се объркаха и той остана в интензивното, като претърпя още пет операции. Съпругата му Джули разпращаше имейли с молитвени нужди и новини за състоянието му, всеки ден пътуваше до болницата, уреждаше нещата с осигуровките и всичко, което изникваше. Тя беше пред пълно изтощение.
Когато прочетох нейния имейл, се помолих: „Боже, какво мога да направя, за да помогна?“. Тогава ми хрумна нещо – да попитам Джули дали иска да остане у нас. Тя вече беше отседнала у приятели, но все пак със съпруга ми обсъдихме, че можем да я поканим у дома.
Когато предложих това, Джули се разплака и каза: „Приятелите ми тъкмо ми съобщиха, че отиват на почивка, и не можех да остана у тях“. Бях чувала истории за нужди, които намират своето разрешение в точния момент, но винаги се питах как се случва това. Мисълта да поканя Джули у нас беше толкова натрапчива, сякаш Бог ми го казваше гласно.
Господ действа по много различни начини, стига само да има хора, които се доверяват на Неговия призив. Когато Той ни подтиква да помогнем на някого, нека използваме всяка възможност да го сторим.

Молитва: Боже, покажи ни хора, които се нуждаят от помощта ни днес, и ни дай смелост да им помогнем. Амин.

Мисъл за деня: Какво ми е дал Бог, което мога да споделя с другите?
Памела Розалес (Орегон)

Да се молим за: СЕМЕЙСТВА, КОИТО ПРЕМИНАВАТ ПРЕЗ ЛЕЧЕНИЕ.

Остави коментар

Live Reply