Божият пример

Прочит: Еклисиаст 3:1-8

 

„Има време за всяко нещо и срок – за всяка работа под небето.“

                                                                                (Еклисиаст 3:1)

 

По време на една от любимите ми детски ваканции преживях нещо невероятно, когато отидох на едно цирково представление. Омагьосаха ме акробатите, които бързо прелитаха над манежа и чиито номера изискваха абсолютна прецизност. Тези хора предизвикаха моето възхищение.

В духовния си живот ние се нуждаем от умението, което имат акробатите – да уцелваме точния момент. Бог ни помага да поддържаме тялото, ума и духа си в някакъв баланс. Ще бъдем по-добри Негови служители, ако овладеем баланса между работата и почивката. Виждаме Божия пример при Сътворението: шест дни Той твори, а на седмия си почина. Понякога се налага да забавим темпото, за да бъде духовният ни живот истински балансиран.

 

Молитва: Мили Боже, благодарим Ти, че ни показваш колко важно е да си почиваме от забързаното ежедневие. Помагай ни да забавяме темпото, за да отделяме повече време за общуване с Теб. Молим се, както Исус ни научи: „Отче наш, Който си на небесата, да се свети Твоето име; да дойде Твоето царство, да бъде Твоята воля, както на небето, така и на земята; давай ни всеки ден насъщния ни хляб; и прости греховете ни, защото и самите ние прощаваме на всеки наш длъжник; и не ни въвеждай в изкушение, но избави ни от лукавия” (Лука 11:2-4). Амин.

 

Мисъл за деня: Трябва да се научим да си даваме почивка и да отделяме специално време за Бога.

Кати Търнър (Тенеси)

 

Да се молим за: ХОРАТА, КОИТО НЕ МОГАТ ДА СИ ПОЧИНАТ.

 

 

© 2015 The Upper Room, Inc., a ministry of GBOD, All rights reserved.

Остави коментар

Live Reply