Божията благодат ни е достатъчна

Прочит: Изход 18:7-23

 

„… и Той ми каза: Доволно ти е Моята благодат; защото силата Ми в немощ се показва съвършена.“

(2 Коринтяни 12:9)

 

След семейната вечеря с моя тъст Даръл си направихме по едно кафе. Той рядко говори за баща си, но тази вечер разказа много забавна история за футбол, маршов оркестър, дъжд, кал и бащина любов. Искрено се посмяхме. Аз също имах подобна история за разказване.

На следващия ден осъзнах, че в продължение на 30 години Даръл е за мен като баща. Когато имам нужда от съвет, аз се обръщам към него.

Също като Йотор, тъста на Моисей, моят тъст е за мен истинска подкрепа и насърчение. Даръл е пример за Божията благодат в моя живот и благодарение на него аз все повече разбирам, че тя ми е достатъчна.

Бог изпраща в живота ни хора, които са за нас благословение и извор на сила. Ако слушаме Божия глас и се вслушваме в техните съвети, ще успяваме да ставаме все по-верни Божи последователи.

 

Молитва: Господи, говори ни чрез хората, които обичаме. Молим се така: „Отче наш, Който си на небесата, да се свети Твоето име! Да дойде Твоето царство; да бъде Твоята воля, както на небето, така и на земята! Дай ни днес насъщния хляб; и прости ни дълговете, както и ние простихме на нашите длъжници. И не ни въвеждай в изкушение, но избави ни от лукавия. Защото е Твое царството и силата, и славата, до вековете. Амин!” (Матей 6:9-13).

 

Мисъл за деня: Кого изпраща Бог в моя живот, за да бъде за мен благословение?

Питър Хайър Макнаб (Тексас)

 

Да се молим за: ТЪСТОВЕТЕ.

 

 

Остави коментар

Live Reply