Божията благост

Прочит: Псалм 34:1-22

 

„Вкусете и вижте, че Господ е благ…“

(Псалм 34:8)

 

Аз и моето семейство работим с бедни хора в Северен Бангладеш от пет години. През това време преживяхме много трудности. Една вечер дойде наша приятелка, която плачеше, защото буря беше разрушила покрива на къщата ѝ и цялото семейство беше на улицата под обилния дъжд. Не стигаше това, а се беше активирало свлачище, което всеки момент щеше да събори къщата, която не беше от стабилни материали. Тя нямаше спестявания, защото само няколко дена по-рано у тях бяха влезли крадци и я бяха обрали. Имахме чувството, че нищо не може да се направи, че всичко е против нея.

Макар че не можехме да ѝ помогнем с ремонта на къщата, ние със съпругата ми прочетохме Псалм 34 с тази жена, за да си припомним, че Бог е добър и спазва Своите обещания. Очаквахме Той да пропъди страховете (ст. 4). Приятелката ни си тръгна малко по-спокойна. Малко след това разбрахме, че къщата ѝ е била спасена благодарение на близки приятели, които са построили нов покрив, преди дъждът да я наводни и събори.

Псалмистът ни призовава да търсим Бога и да Го възхваляваме дори в най-трудните моменти. Обещано ни е да вкусим и да се уверим в Божията благост.

 

Молитва: Господи, благодарим Ти, че си наше прибежище и че ни чуваш, когато викаме към Теб. Помагай ни да виждаме Твоята правда всеки ден все повече. Амин.

 

Мисъл за деня: В трудни моменти мога да намеря закрила при Бога.

Дейвид Пауъл (Бангладеш)

 

Да се молим: ДА СЕ ДОВЕРЯВАМЕ ПОВЕЧЕ НА БОГА.

 

 

 

© The Upper Room, Inc., a ministry of GBOD, All rights reserved.

Остави коментар

Live Reply