Божията грижа

Прочит: Псалм 91:1-13

„Защото ще заповяда на ангелите Си за теб да те пазят във всичките ти пътища.“
(Псалм 91:11)

През ноември 2017 г. дъщеря ми претърпя сериозна катастрофа, докато отиваше на работа, и изпадна в безсъзнание. Няколко човека, които видели всичко, повикали линейка. Те били като Божи ангели, изпратени, за да помогнат. Разбрахме ужасяващи подробности от катастрофата, но Бог спаси нашата дъщеря. Лекарите се погрижиха за нея и тя постигна голямо подобрение.
Когато сме близо до Бога, виждаме Неговата грижа. Със семейството ми се молим всеки ден. Молихме се и в онази ноемврийска сутрин, преди дъщеря ни да излезе за работа. Докато тя се възстановяваше, много хора дойдоха да я посетят и да споделят своята загриженост. Нашият Бог е верен.

Молитва: Боже, наша закрила, благодарим Ти, че бдиш над нас. Помагай ни да не се отдалечаваме от Тебе. Молим се, както Исус ни научи: „Отче наш, Който си на небесата, да се свети Твоето име! Да дойде Твоето царство; да бъде Твоята воля, както на небето, така и на земята! Дай ни днес насъщния хляб; и прости ни дълговете, както и ние простихме на нашите длъжници. И не ни въвеждай в изкушение, но избави ни от лукавия. Защото е Твое царството и силата, и славата, до вековете. Амин!” (Матей 6:9-13).

Мисъл за деня: Днес ще търся знаци на Божията любов и грижа.
Палави Сунит Макван (Индия)

Да се молим за: ХОРАТА, КОИТО СЕ ВЪЗСТАНОВЯВАТ СЛЕД КАТАСТРОФА.

Остави коментар

Live Reply