Божията грижа

Прочит: Псалм 57:1-5

 

„Ще викам към Всевишния Бог, към Бога, Който действа за мен.“

(Псалм 57:2)

 

Когато на 17 години разбрах, че имам рак, бях напълно шокирана. Приятелите ми се явяваха на изпити и кандидатстваха за стипендии в колежа, докато аз се борех за живота си. Въпреки че ракът ме плашеше, бях сигурна, че ще оцелея. Докато броях дните до последната терапия, мечтаех за бъдещето и очаквах Бог да обърне болестта в нещо добро.

Няколко години по-късно от асоциацията за подпомагане на болните от рак ми предложиха работа. Споделянето на моята история даваше надежда на други, оцелели от ужасната болест. Често съм си мислела как Бог ме насочи към това да използвам опита си, за да насърчавам други. Намерих надежда сред болката.

В днешния прочит цар Давид преживява бедствие – животът му е застрашен. Въпреки страданието, той намира опора в Бога, като си припомня, че Той има план за неговия живот.

Когато сме в беда, губим надежда в обещанието на Бога да промисли за нашето добро. Но Библията ни учи, че и в страданието Той ни извежда към доброто, което е приготвил за нас.

 

Молитва: Отче, помогни ни да намерим закрила при Теб и да помним, че имаш план за нас и трябва с вяра да Те следваме. Амин.

 

Мисъл за деня: Бог има план за моя живот.

Даниел Рипли-Бърджис (Мисури, САЩ)

 

Да се молим за: МЛАДЕЖИТЕ, ИЗЛЕКУВАНИ ОТ РАК.

 

 

© 2021 The Upper Room, Nashville, TN (USA). All rights reserved. www.upperroom.org

 

Остави коментар

Live Reply