Божията грижа

Прочит: Псалм 29:1-11

 

„Господ е близо до онези, които са със съкрушено сърце, и спасява онези, които са с разкаян дух.“

(Псалм 34:18)

 

Винаги съм обичала спокойствието и красотата на морския плаж. Въпреки че съм вече на 60 години, започнах да се занимавам с ново хоби – да колекционирам стъкълца от плажната ивица – парчета от счупени отдавна бутилки, които са се изгладили от водата и пясъка и са придобили причудливи форми.

Последния път, когато открих такова красиво парченце, си помислих, че то ми напомня за живота. Всички ние сме преживявали моменти, в които сме се чувствали разбити от болки и разочарования. Както малките парчета стъкло са станали красиви от съприкосновението с океана, скалите и пясъка, така и ние можем да бъдем възстановени от Божията любов и нежна грижа. 1 Петр. 5:7 ни казва: „всяка ваша грижа възложете на Него, защото Той се грижи за вас“. Можем да поверим разбития си живот на Бога, защото Той ще ни възстанови и ще ни направи отново цялостни.

 

Молитва: Всемогъщи и любящи Боже, Създателю на небето и земята, благодарим Ти, че ни обичаш и възстановяваш. Нека виждаме Твоята грижа във всички обстоятелства. Молим се така: „Отче наш, Който си на небесата, да се свети Твоето име! Да дойде Твоето царство; да бъде Твоята воля, както на небето, така и на земята! Дай ни днес насъщния хляб; и прости ни дълговете, както и ние простихме на нашите длъжници. И не ни въвеждай в изкушение, но избави ни от лукавия. Защото е Твое царството и силата, и славата, до вековете. Амин!” (Матей 6:9-13).

 

Мисъл за деня: Божията грижа за нас е постоянна, като морските вълни.

Марша Смит (Вирджиния)

 

Да се молим за: ХОРАТА, КОИТО ПЪТУВАТ.

 

 

© The Upper Room, Inc., a ministry of GBOD, All rights reserved.

Остави коментар

Live Reply