Божията изобилна любов

Прочит: Исая 41:8-10

 

„… не бой се, защото Аз съм с теб; не се ужасявай, защото Аз съм твой Бог; ще те укрепя, да! Ще ти помогна. Да! Ще те подкрепя с праведната Си десница.“

(Исая 41:10)

 

Имам вродена слабост на ахилесовото сухожилие и затова куцам. Родителите ми ме водиха на много лекари с надежда да намерят лечение, но без резултат. Напълно отчаян, аз се примирих, че ще куцам до края на живота си.

Когато станах на 15 години, започнах да усещам силни болки. Казах на майка си, че съм готов да отида на специалист и дори да претърпя операция, ако е необходимо. Тя ми сподели, че от години се моли за здравето ми.

Учех се от примера на моята майка. Той ми даваше поводи да се замислям за многото начини, по които Бог се е грижил за мен – чрез медицинските процедури, всичко необходимо за операцията и силата да продължа обучението си през цялото време и да бъда първенец в своя клас.

Днес съм на 22 години и съм благодарен на Господа, че във времето на слабост разбрах много за Неговата милост. Винаги ще разчитам на Бога и ще знам, че Неговата сила се показва съвършена в нашата слабост.

 

Молитва: Боже, наш Творец, благодарим Ти, че всеки ден ни водиш и че винаги ни подкрепяш. Освежавай духа ни със Своята изобилна любов. Амин.

 

Мисъл за деня: Бог дава сила в слабостта.

Исаяс Натаниъл Пара Алмейда (Еквадор)

 

Да се молим за: ДЕЦАТА, КОИТО ПРЕМИНАВАТ ПРЕЗ ОПЕРАЦИЯ.

 

 

 

 

Остави коментар

Live Reply