Божията любов

Прочит: Псалм 90:12-17

 

„И нека бъде върху нас благоволението на Господа, нашия Бог, да ни ръководи; и утвърждавай за нас делото на ръцете ни.“

                                                                                         (Псалм 90:17)

 

Когато бях млад, преживях няколко периода на самота и неуспехи, които оставиха дълбок отпечатък в сърцето ми. Сякаш Богът, Когото познавах тогава, беше изчезнал някъде. Когато срещнах жената, която по-късно стана моя съпруга, животът ми започна да се променя. Тя видя в мен нещо добро и пося в живота ми семето на Божията любов. С времето то даде плод, така че дори когато обръщах гръб на Бога, чувствах, че Той не ме е изоставил. За няколко години с любовта на моите братя и сестри и грижата на обичната ми съпруга аз предадох всичките си пътища на Господа. Както ни насърчава и днешният прочит, Бог е милостив към нас и любовта Му е безкрайна.

Бог беше безкрайно милостив към нас. Жена ми прекара десетки часове в молитва за мен и сега заедно се молим. Болката, неуспехите и гордостта могат да наранят сърцата ни, но молитвата и благите думи посяват семената на Божията любов в живота на тези, които най-много се нуждаят от нея.

 

Молитва: Всемогъщи Боже, благодарим Ти за Твоята безкрайна любов. Нека я споделяме с тези, които все още не Те познават. Амин.

 

Мисъл за деня: Как мога да споделям Божията любов днес?

Гейл Ричардс (Айова)

 

Да се молим за: НЯКОЙ, КОЙТО СЕ ЧУВСТВА ОБЕЗСЪРЧЕН.

 

Остави коментар

Live Reply