Божията любов е неизменна

Прочит: Плачът на Йеремия 3:22-26

 

„… по милост Господня ние не бяхме довършени, понеже не чезнат щедростите Му.“

                                                      (Плачът на Йеремия 3:22)

 

В деня, когато съпругът ми ме изостави, се чувствах наранена и безпомощна. Той беше в депресия дни наред, а аз се бях молила за него с месеци. Обичах го, но усещах, че е време да го оставя да си отиде и да се го поверя изцяло на Бога.

Почувствах дълбока самота. Молех се и знаех, че един ден нещата ще се оправят. Вярвам в Божиите обещания и любов, но в онзи ден усещах огромна тъга. Тогава сякаш Бог ми нашепна: „Ти наистина си обичана. Аз съм тук. Тази криза ще отмине“.

Исус Христос винаги е с нас в най-трудните моменти, в дните на болка и отчаяние. Аз съм Христова дори тогава, когато преживявам ситуации, които спират дъха ми. Ще продължа да вярвам в Него. Щастлива съм, че Бог ме обича.

 

Молитва: Боже на любовта и милостта, помогни ни да възложим на Теб своята болка и да Те прославим. Молим се така: „Отче наш, Който си на небесата, да се свети Твоето име; да дойде Твоето царство, да бъде Твоята воля, както на небето, така и на земята; давай ни всеки ден насъщния ни хляб; и прости греховете ни, защото и самите ние прощаваме на всеки наш длъжник; и не ни въвеждай в изкушение, но избави ни от лукавия” (Лука 11:2-4). Амин.

 

Мисъл за деня: Божията любов никога няма да ни разочарова.

 Мерседес Сарагоса (Мексико)

 

Да се молим за: СЪПРУЗИТЕ, КОИТО СЕ РАЗДЕЛЯТ.

 

 

 

 

 

© The Upper Room, Inc., a ministry of GBOD, All rights reserved.

 

Остави коментар

Live Reply