Божията любов

Прочит: Римляни 8:31-39

 

„В това се състои любовта – не че ние сме възлюбили Бога, а че Той възлюби нас и прати Сина Си като умилостивение за греховете ни.“

(1 Йоан. 4:10)

 

През шестата година от моето служение като пастор се разведох. Беше тежка ситуация, преживях няколко години, изпълнени със срам и отчаяние. Но по време на това изпитание чувствах чудесната Божия милост. Получих помощ от моето семейство, от приятели, както и от църквата, в която служех. Благодарение на любовта и насърчението успях да продължа да изпълнявам пасторските си отговорности и да се грижа за другите дори по време на процедурата по развода.

Аз съм истински пример за целителната сила на Божията благодат. В сърцето ми има само благодарност, защото животът ми е дар от Бога. Неговата безусловна любов лекува, възстановява и обновява.

Това тежко преживяване ми даде нова перспектива, за да мога да служа като инструмент на Божията милост към другите. Научих, че Бог очаква да обичаме хората безусловно, както Той обича всички нас. Нищо не може да ни отлъчи от Божията любов (Римляни 8:38-39).

 

Молитва: Благодарим Ти, Боже, за Твоята безусловна любов. Помагай ни да обичаме другите, както Ти обичаш нас. Амин.

 

Мисъл за деня: Божията благодат дарява живот.

Ерик Лопес (Пуерто Рико)

 

Да се молим за: ПАСТОРИТЕ, КОИТО СЕ РАЗВЕЖДАТ.

 

Остави коментар

Live Reply