Божията математика

Прочит: Матей 14:13-21

 

„Има ли нещо невъзможно за Господа?“

(Битие 18:14)

 

Преди пет години, когато бях студентка, имах проблем с една задача, която ми беше възложил един от професорите. Трябваше да предам работата си на другия ден и нямах никакво време да поправя грешките си. Бях много стресирана.

На следващия ден трябваше да ръководя упражненията на група студенти. Един от тях ме попита: „Можеш ли да ми отговориш на въпроса колко е пет плюс две?“. Въпросът ме ядоса, защото беше ясно, че студент в четвърти курс може сам да си отговори. Казах му: „Ти знаеш отговора – седем. Защо ме питаш?“. Той се усмихна и отвърна: „Не, според твоята математика пет плюс две е седем, но не и според Божията. За Бога пет плюс две е повече от пет хиляди, защото Той може да нахрани пет хиляди човека само с пет хляба и две риби“.

Този оригинален отговор ми помогна да преодолея стреса и да се успокоя. Замислих се върху думите на студента и помолих Бог да ми помогне. За моя изненада, професорът ми даде отсрочка от една седмица. Сега не спирам да си напомням, че Бог винаги е с нас, че ни дава надежда и мир.

 

Молитва: Любящи Боже, помогни ни да осъзнаем, че никога няма да ни изоставиш. Каквито и да са обстоятелствата, нашата помощ идва от Теб. Амин.

 

Мисъл за деня: „За Бога всичко е възможно“ (Матей 19:26).

Линавати Сантосо (Индонезия)

 

Да се молим за: ДЕЦАТА В НАЧАЛНОТО УЧИЛИЩЕ.

 

 

 

 

 

Остави коментар

Live Reply