Божията милост

Прочит: Матей 13:1-9, 18-23

 

„… в Когото имаме изкуплението си чрез кръвта Му, прощението на прегрешенията ни, според богатството на Неговата благодат, която е направил да ни дава изобилно всяка мъдрост и разбиране.“

                                                                        (Ефесяни 1:7-8)

 

Прекарах прекрасен ден в градината, засаждайки красиви и разноцветни петунии. Представях си колко ще се радвам, когато градината ми заприлича на цветен килим.

Седмица по-късно, когато се върнах от почивка, отидох да видя цветята и бях изумена: градината беше пълна с бурени! Веднага започнах да ги късам настървено. Някои бяха огромни, други съвсем мънички. Имаше доста, които се бяха вплели в цветята и ги задушаваха.

Плевелите ми напомниха за моите грехове. Когато не ги признавам и не моля Бог да ми прости, растежът ми се забавя и не мога да се радвам на красотата от пълноценния духовен живот. Всеки ден трябва да се справям с греха, за да не пуска той дълбоки корени. Ако оставя това само за неделните богослужения, ще потъна в бурени.

Нуждаем се от Божията милост всеки ден.

 

Молитва: Любящи Боже, помагай ни да не пренебрегваме греха и неговите последствия. Благодарим Ти за милостта да ни прощаваш, когато признаваме пред Теб своите грехове. Амин.

 

Мисъл за деня: Всеки ден се нуждаем от Божията милост.

Синди Къртис (Южна Каролина)

 

Да се молим:  ДА ПРИЕМЕМ БОЖИЯТА МИЛОСТ.

 

 

 

 

 

 

Остави коментар

Live Reply