Божията милост

Прочит: Ефесяни 2:1-10

 

„Защото по благодат сте спасени чрез вяра, и то не от самите вас; това е дар от Бога.“

                                                                      (Ефесяни 2:8)

 

Една година реших да си подаря пътуване за рождения ден, вместо да правя парти. Няколко месеца по-късно приятелите ми бяха организирали за празника ми един цял ден, пълен с изненади. Първо се наслаждавахме на прекрасен мюзикъл, а вечерта имахме невероятно парти. Бях толкова щастлива! Успяха да ме изненадат и им бях много благодарна, макар да имах усещането, че не заслужавам всичко това. Приятелите ми бяха хвърлили доста усилия около организацията. Питах се как изобщо бих могла да им се отплатя.

Този незабравим ден ме накара да се замисля за Божията милост. Взаимоотношенията ми с Бога не зависят от това колко добро впечатление бих могла да Му направя. Аз често изобщо не отговарям на Неговите очаквания и със сигурност не заслужавам Неговата милост. Въпреки това Той изпрати Своя Син Исус Христос да умре на кръста, за да ме спаси.

Уча се да приемам Божията безусловна любов и да оставям Бог да ръководи живота ми. Когато отстъпя смирено и се доверя изцяло на Него, чувствам истинския смисъл на живота и мога да нося радост на другите хора.

 

Молитва: Боже, Твоята любов е безусловна. Помогни ни да се отпуснем в Твоите обятия на милост и прошка. Амин.

 

Мисъл за деня: Как мога да бъда свидетел на Божията милост в този свят?

Аника Свенсън (Швеция)

 

Да се молим: ДА ПРИЕМАМЕ БОЖИЯТА МИЛОСТ В ЖИВОТА СИ.

Остави коментар

Live Reply