Божията песен

Прочит: Софония 3:14-20

 

„Господ, твой Бог, е сред теб – Силният, Който ще те спаси; ще се развесели за теб с радост, ще се успокои в любовта Си, ще се весели за теб с песни.“

(Софония 3:17)

 

Когато бях на осем години, в неделното училище се обърнах към Бога и открих радостта и желанието да пееш и да танцуваш в прослава на Спасителя. В училище често ми се подиграваха заради вярата. Много пъти плачех през целия път към вкъщи. Успокоявах се, като си пусках класическа музика в гаража и танцувах. Пеех на Бога своите детски песни: „Обичам Те, Господи“, „Възхвалявам Те“, „Протягам ръце към Теб“.

Открих, че песента и танцът имат истинска сила, когато родих децата си. Докато се учех да бъда майка, Бог беше до мен. Пеех и танцувах, носейки своите деца на ръце. Техният нежен отговор на тази радост ме изпълваше с истинско щастие. Когато попаднах на цитирания стих от Софония, си помислих, че моята радост е само отговор на Божията радост.

Удивлява ме това, че Създателят на вселената обича и се радва за мен. Бог се радва за всеки от нас. Нашата възхвала е само отговор на тази радост.

 

Молитва: О, Господи, благодарим Ти за Твоята радостна песен и любов към всички нас. Нека пеем тази спасителна песен и на хората, които срещаме. Амин.

 

Мисъл за деня: Бог се радва за мен!

Памела Колдуел (Калифорния)

 

Да се молим за: ЖЕНИТЕ, КОИТО НАСКОРО СА СТАНАЛИ МАЙКИ.

 

Остави коментар

Live Reply