Божията помощ

Прочит: Исая 43:1-7

 

„Когато минаваш през водите, с теб ще бъда, и през реките – те няма да те потопят…“

(Исая 43:2)

 

В края на семестъра имах толкова задачи, че се чувствах физически и духовно изтощен. Дори времето отразяваше състоянието ми – цяла седмица не спря да вали. Вечерта преди последните два изпита дъждът спря за няколко минути. Бързо излязох от библиотеката и тръгнах към апартамента си, за да избегна студа и приближаващия нов порив на вятъра. Липсата на почивка усилваше тревогата ми, знаех, че трябва да намеря начин да се успокоя, затова се помолих за мир.

Когато наближих апартамента си, спрях на един мост за пешеходци. Обикновено водата долу беше съвсем малко, но заради обилните валежи сега излизаше от коритото си. Докато гледах развълнуваната вода, се сетих за днешния стих: „Когато минаваш през водите, с теб ще бъда, и през реките – те няма да те потопят“.

Когато се почувствам отчаян, си спомням за онзи порой и си казвам, че не съм като скалите, които развълнуваните води заливат. Бог няма да позволи реката да ме потопи, а ще ми даде спокойствие, сила и изходен път.

 

Молитва: Боже, когато сме притеснени от многото грижи, напомняй ни за спокойствието, силата и водителството, които идват от вярата в Теб. Амин.

 

Мисъл за деня: Каквото и да ме заплашва, знам, че Бог е с мен.

Самюъл Дригърс (Джорджия, САЩ)

 

Да се молим за: СТУДЕНТИТЕ.

 

Остави коментар

Live Reply