Божията сила

Прочит: 2 Коринтяни 4:7-15

„А ние имаме това съкровище в пръстени съдове, за да се види, че превъзходната сила е от Бога, а не от нас.“
(2 Коринтяни 4:7)

През целия ми живот ръцете ми треперят неконтролируемо. В началото мислех, че е нормално, но още в ранните училищни години разбрах колко сериозно е състоянието ми. Една неделна сутрин направих тежък припадък. В един момент бях в кухнята и в следващия се намерих в линейката. Откриха ми епилепсия, хронична мигрена и състояние на сърцето, което предразполага към световъртеж.
През първата година в гимназията използвах инвалидна количка, защото не бях достатъчно стабилна, за да ходя. Чувствах се различна и понасях подигравки, но не спирах да си напомням, че въпреки моята слабост Бог е силен.
Ние сме християни и с Божията сила можем да преодоляваме всякакви трудности. Въпреки че тялото ми беше непредсказуемо и слабо, Бог винаги ме подкрепяше. Когато се плашех от неочакваните конвулсии, се обръщах към Него и Той ми отговаряше. През цялото време на безкрайни прегледи и спешна помощ Бог не ме остави.
Намирам утеха в това, че Господ живее в мен. Въпреки болестта си мога да посрещам всеки един ден с подновена вяра и сигурност, че душата ми е въздигната, че нищо в този свят не може да ми навреди, защото Бог е с мен.

Молитва: Господи, нека изпълняваме Твоята воля и да Ти принасяме слава. Амин.

Мисъл за деня: Бог е с мен, затова мога да се изправя пред всяко предизвикателство.
Линдзи Уест (Тексас)

Да се молим за: ХОРАТА, БОЛНИ ОТ ЕПИЛЕПСИЯ.

Остави коментар

Live Reply