Божията светлина

Прочит: 1 Йоан 4:7-12

„… впускам се към прицелната точка за наградата на горното призвание от Бога в Христос Исус.“
(Филипяни 3:14)

Аз съм първа година в гимназията и съм претоварен с работа. Тестове, проекти, домашни работи – никога нямам почивка. Взел съм решение да не забавям нито един от тези ангажименти, затова работя и през нощта, докато не изпълня всичко. Ако не го правя, работата се натрупва и после трудно се справям. Разбира се, постоянно има какво да ме разсейва, особено телефонът, но мисълта да отида в мечтания колеж ми помага да издържа дългите часове труд. Скоро се убедих, че всичко това си струва, защото получих най-високите оценки, които някога бях получавал.
Също както желанието за колежа ми помага да се справя с трудните домашни, желанието да бъдем вечно с Исус ни дава надежда, за да издържим трудностите на ежедневието. Всичко, което правя за Бога, усилва любовта ми към Него и желанието да бъда с Него непрестанно и през вечността. Идването на Исус донесе светлина в този свят. Неговата смърт и възкресение са път към небето и уверение, че тази светлина никога няма да угасне.

Молитва: Господи, утешавай ни, когато се чувстваме несигурни за своето бъдеще. Осветявай пътя ни със светлината Си, за да Те прославяме всеки ден. Амин.

Мисъл за деня: Колкото и трудна да изглежда ситуацията, Бог осветява нашия път.
Алекс Пайндър (Северна Каролина)

Да се молим за: НЯКОЙ, КОЙТО СЕ ПОДГОТВЯ ЗА КОЛЕЖ.

Остави коментар

Live Reply