Божията светлина

Прочит: Йоан 1:1-5

 

„Защото Ти ще запалиш светилото ми; Господ, Бог мой, ще озари тъмнината ми.“

                                                                               (Псалм 18:28)

 

Бях на къмпинг в една гориста местност и един ден отидох на разходка до близкото езеро, за да се насладя на красивия залез. Забелязах, че батериите на фенера ми са почти изтощени, а вече се стъмваше. На връщане трябваше да премина през гората със съвсем малко светлина.

Когато тръгнах обратно, фенерчето едва блещукаше. Камъните и дърветата, които през деня не са никакъв проблем, сега правеха пътя ужасно труден. Ходех много внимателно и за щастие, се разминах само с няколко препъвания.

Библията ни казва, че Божието слово е светило в пътя на вярващия. Макар да не ни показва целия път, то го осветява стъпка по стъпка, за да ни подготви да преодолеем спънките, които ни очакват.

Водителството на Свещеното писание ни помага да преминем по-лесно през житейския си път. Чрез ежедневна молитва и изучаване на Библията ние се подготвяме да посрещнем трудностите, но и възможностите, които са пред нас. Можем да крачим спокойно, ако светлината на Библията осветява пътя ни.

 

Молитва: Боже на светлината, благодарни сме Ти, че ни даваш словото Си, което осветява нашия живот. Отваряй очите ни, за да виждаме Твоята светлина и да ходим в пътя, който тя ни открива. Амин.

 

Мисъл за деня: Божието слово свети в тъмнината, за да ни води.

Гейл Ричардс (Айова)

 

Да се молим за: НЯКОЙ, КОЙТО КРАЧИ ПО НЕРАВЕН ПЪТ.

 

 

 

 

© The Upper Room, Inc., a ministry of GBOD, All rights reserved.

Остави коментар

Live Reply