Букет

Прочит: Исая 40:25-31

 

„Но благодаря на Бога, Който винаги ни води в победително шествие в Христос и на всяко място изявява чрез нас благоуханието на познанието за Него.“

(2 Коринтяни 2:14)

 

В деня преди Благодарствения ден, който празнуваме в църквата, аз и още няколко жени украсихме салона с цветя и плодове. Работата вървеше много добре и за съвсем кратко време салонът изглеждаше наистина празнично. Разбира се, останаха излишни клонки и храна, която не поставихме в украсата. Една от жените измъкна няколко клонки от купа, който мислехме да изхвърлим, уви ги с една панделка и пред нас се появи прекрасен оригинален букет.

Понякога се чувствам като тези пречупени клонки, за които няма място в този толкова материално ориентиран свят. Но за нашия Бог никой не е непотребен. Всеки човек е скъпоценен в Божите очи (вж. Исая 43:4). Всеки от нас е благоуханно цвете в Божия букет.

 

Молитва: Велики и милостиви Боже, помогни ни да не забравяме, че сме Твои възлюбени деца. Нека да знаем, че сме чудно сътворени от Теб и имаме всичко, което ни е необходимо, за да живеем свят живот. Амин.

 

Мисъл за деня: Никой от нас не е излишен за Бога.

Ирина Иванова (Русия)

 

Да се молим за: НЯКОЙ, КОЙТО НЕ ЦЕНИ СЕБЕ СИ.

Остави коментар

Live Reply