Чакам Бога

Прочит: Битие 41:14-16, 39-43

„Господ ще извърши това, което е потребно за мен.“
(Псалм 138:8)

Когато татко почина, съседите ми подариха малка орхидея, която да сложа на перваза на прозореца. На нея имаше един прекрасен цвят, но той скоро увехна. С жена ми продължихме да я поливаме в очакване на нови цветове.
Така минаха години. Орхидеята не умираше, но не цъфтеше. Тогава забелязахме малък израстък от основата на цветето. След известно време видяхме няколко пъпчици. Една сутрин намерихме прекрасен разтворен цвят. Беше невероятно!
Понякога губя търпение за Божието действие. Опитвам се да поема контрола, разтревожен от усещането за липса на промяна. Но Господ има план за нас и той ще се изпълни в Неговото време, не в нашето.
Има много истории в Библията за хора, които чакат Божието действие. Йосиф например трябваше да чака дълги години, за да разбере какво е Божието намерение за него. През това време премина през много изпитания, но търпението и непоколебимата му вяра го преведоха през всички тях. От орхидеята научих, че Бог ще ни даде много повече, отколкото очакваме, ако не спираме да се доверяваме на Неговия план, а не на своя.

Молитва: Боже, помагай ни да се обръщаме първо към Теб, когато търсим посоката. Само Ти можеш да ни заведеш до истинската цел на нашия живот. Амин.

Мисъл за деня: Ще се доверя на Бога и на Неговия план.
Браян Фостър (Северна Каролина, САЩ)

Да се молим за: ТЪРПЕНИЕ, ДОКАТО ЧАКАМЕ БОГА.

© 2020 The Upper Room, Nashville, TN (USA). All rights reserved. www.upperroom.org

Остави коментар

Live Reply