Чакам Бога

Прочит: Псалм 13:1-6

 

„Чакай Господа; дерзай и нека се укрепи сърцето ти. Да! Чакай Господа.“

(Псалм 27:14)

 

Близка моя приятелка ми разказа колко бързо Бог е отговорил на една нейна молитва. Аз вместо да се зарадвам, почувствах завист. Вече от година търся работа без никакъв успех. Питах се защо Бог не помага на мен толкова бързо. Колко време трябваше да чакам?

Когато потърсих отговор в Библията, осъзнах, че много хора преди мен са чакали дълго Божията помощ. Давид чака години, за да стане цар. Израилтяните пътуваха към Обещаната земя, докато цели поколения преминаваха. Йосиф и Мария трябваше да чакат, за да видят как техният Син ще спаси народа. Исусовите ученици трябваше да видят Христовата смърт и Неговото възкресение, за да разберат всичко, което техният Учител искаше да им каже.

Бог призовава и нас да чакаме. Ние не знаем какво върши Той днес, нито къде и по какъв начин изпълнява Своето дело, но Римляни 8:28 ни казва: „всичко съдейства за добро на тези, които обичат Бога“. Ще се уверим в това дори ако трябва да почакаме по-дълго време.

 

Молитва: О, Господи, молим Те да ни дадеш мир и благодарни сърца. Дари ни сила, за да чакаме колкото е необходимо, дори в най-трудните ситуации. Амин.

 

Мисъл за деня: Чакам и се доверявам на Бога.

Сю Фейрчайлд (Пенсилвания)

 

Да се молим за: ХОРАТА, КОИТО ОЧАКВАТ БОЖИЯ ОТГОВОР.

 

 

 

 

© The Upper Room, Inc., a ministry of GBOD, All rights reserved

 

 

Остави коментар

Live Reply