Чакам Господа

Прочит: Псалм 27:1-14

 

„Чакай Господа; дерзай и нека се укрепи сърцето ти. Да! Чакай Господа.“

                                                                                      (Псалм 27:14)

 

Давид, който е вероятният автор на Псалм 27, е имал противници, които са искали да отнемат неговия живот. Въпреки това той заявява, че Господ е неговата светлина и сила, неговият Избавител.

Аз нямам врагове, но се страхувам от различни неща, например силна буря, неприятности, болести. Иска ми се първите думи, които ми идват на ум, когато съм в изпитание, да бъдат: „Бъди силен, чакай Господа“, но в повечето случаи реакцията ми е съвсем различна – свит стомах и хиляди тревожни мисли. Просто ме е страх. В такива ситуации започвам да си чета този псалм, като го отнасям за себе си: „От кого ще се уплаша?“. Припомням си, че никога не съм сама, че „чакам Господа“. Макар че съм слаба, „Господ е светлина моя и избавител мой“. Не бива да се отчайвам. Аз съм човек и силите ми са ограничени, но Господ е винаги с мен, а Той е всесилен.

Много пъти съм чувствала Божията сила и любов чрез ръцете, думите и молитвите на други хора. Бог знае през какво преминаваме. Когато не можем да сторим нищо друго, освен да си напомним: „Господ е сила на живота ми“, Бог е с нас и ни избавя.

 

Молитва: Господи, благодарим Ти, че си наш избавител и че не бива да се страхуваме. Амин.

 

Мисъл за деня: Днес ще си напомням, че Бог е моята сила.

Дот Френч (Ню Джърси)

 

Да се молим за: НЯКОЙ, КОЙТО ЖИВЕЕ В СТРАХ.

 

Остави коментар

Live Reply