Чекмедже с ненужни вещи

Прочит: Лука 9:1-6

 

„И така, стойте твърдо в свободата, за която Христос ни освободи, и не се заплитайте отново в робско иго.“

(Галатяни 5:1)

 

Всеки път, когато отварях чекмеджето с ненужни вещи, прибирани за всеки случай, се отчайвах. Никога не откривах това, което търсех, а безпорядъкът беше непоносим. Един ден реших да го подредя изцяло. Открих страшно много неща, които никога нямаше да ми потрябват и които съм прибирала просто защото не съм искала да се разделям с тях или не съм знаела какво да ги правя. Те обаче си бяха абсолютно ненужни и само заемаха място.

И в себе си пазя място за ненужни неща – болка, срам, грях. Всеки ден ги прехвърлям в ума си, но никога не се решавам да се отърва от тях. Когато чета днешния библейски стих, осъзнавам, че за мен чекмеджето с ненужни вещи олицетворява робството, за което говори апостолът. Откакто почистих чекмеджето, всеки път, когато го отварям, си напомням, че не е необходимо да пазя греха, срама и гнева, от които Христос ме е освободил.

 

Молитва:. Отче, помогни ни да се отървем от болките и ненужните страхове, които ни пречат да се радваме на изобилния живот, който ни даряваш. Твоят Син ни освободи, нека ходим в свобода. В името на Исус. Амин.

 

Мисъл за деня: Христос ме е освободил, за да живея в изобилна радост.

Мади Фолк (Тексас, САЩ)

 

Да се молим за: НЯКОЙ, КОЙТО НЕ МОЖЕ ДА СЕ ИЗБАВИ ОТ СТАЕНА БОЛКА.

 

Остави коментар

Live Reply