Чети напътствията

Прочит: Псалм 119:89-104

 

„Твоето слово е светилник за краката ми и виделина на пътеката ми.“

(Псалм 119:105)

 

Правенето на замазка не би трябвало да е толкова трудна работа, но резултатът от моя опит не беше добър. Осъзнах, че съм допуснала любимата си грешка – не прочетох инструкциите. Всичко правя по един и същи начин. Когато сглобявам мебел, все не мога да наредя правилно частите или накрая нещо заяжда. Най-малко внимание обръщам на инструкциите за колата. Отварям ги набързо, когато трябва да включа светлините за мъгла, да променя позициите на огледалата или да настроя часовника два пъти годишно. Всички отговори са в една книжка, която никога не чета внимателно.

Най-важната книга с инструкции, която чета, но забравям да прилагам, е Библията. Бог ни е дал слово, което да ни помага да живеем правилно. Макар да не съдържа точни инструкции за всяка ситуация, тя ни дава насоки как да следваме Неговата воля. Когато стои на рафта, тя става толкова безполезна, колкото упътването ми за колата. Библията може да ни води във всяка ситуация.

 

Молитва: Господи, благодарим Ти за Библията. Насърчавай ни, когато я четем, и ни води, когато я прилагаме в живота си. Амин.

 

Мисъл за деня: Какво мога да науча от Библията днес?

Карол Първс (Обединеното кралство)

 

Да се молим за: ХОРАТА, КОИТО ПИШАТ ТЕХНИЧЕСКИ УПЪТВАНИЯ.

 

Остави коментар

Live Reply