Четвърта неделя от Великия пост

Прочит: Ефесяни 5:8-14

 

„Защото ако вярваме, че Исус умря и възкръсна, така и починалите в Исус Бог ще приведе заедно с Него.“

                                                                            (1 Солунци 4:14)

 

Като малък не ходех на църква, затова празника Възкресение Христово отбелязвахме само като боядисвахме яйца и се радвахме на няколко почивни дни. Дори след като станах част от църквата, не разбирах напълно смисъла на празника, защото не схващах истинската дълбочина на Христовото възкресение.

 В тези години от живота си бях погълнат от идеята да съм успешен. Живеех така, както бях мечтал, но неочаквано се разболях от епилепсия и 30-годишната ми кариера приключи. Не можех не само да работя, но дори и да шофирам. Изгубих всякаква надежда. Животът такъв, какъвто го познавах, беше приключил. Единственото, което си мислех, беше: „Господи, какво ще правя сега?“.

Бях на крачка да се откажа от всичко, но след дълги молитви и размисъл аз осъзнах, че макар досегашният ми начин на живот да се променя, ме очакват много нови неща. Затова реших да вложа усилията си в църковните служения. Когато Бог ми откри нов смисъл на моя живот, истината за Възкресението ми се откри.

Независимо от бедствията, които могат да ни сполетят, с Божията помощ можем да излезем от тинята и в Христос да заживеем нов живот.

 

Молитва: Велики Господи, благодарим Ти, че си с нас и ни даваш надежда, когато нашата се е изгубила. Амин.

 

Мисъл за деня: Бог може да възвърне към живот всеки, който смята, че е изгубил смисъла.

Марк Картър (Тексас)

 

Да се молим за: ХОРАТА, КОИТО НАУЧАВАТ СЕРИОЗНА ДИАГНОЗА.

 

 

© The Upper Room, Inc., a ministry of GBOD, All rights reserved.

Остави коментар

Live Reply